این روزها توجه زیادی به رابطه بین غذا و حالت روحی می‌شود. محققان معتقدند، غذاهای مختلف تاثیر زیادی بر حالت روانی و افزایش و کاهش استرس دارند.

سروتونین یک فرستندۀ عصبی شیمیایی است که به طور طبیعی در مغز به وجود می‌آید. تغییر میزان سروتونین تا حد زیادی احساس ما را تغییر می‌دهد.داروهای ضد افسردگی میزان سروتونین را در مغز به طوریکه حالت فرد تغییر کرده و بر نوع تطبیق او بر استرس بالقوه تاثیر می‌گذارد.

غذایی که میخوریم میزان سروتونین را تغییر می‌دهد.رژیم غذایی راه مهمی برای تنظیم میزان سروتونین است. ما با خوردن غذاهای مناسب مواد لازم را به مغز می‌رسانیم.

انتخاب غذاهای کم‌استرس‌تر

در هر وعدۀ غذایی مقداری کربوهیدرات مرکب بگنجانید: پاستا، غلات، سیب‌زمینی و برنج قهوه‌ای سطح کارایی شما را در شرایط پُر استرس بالا می‌برند.این غذاها میزان سروتونین مغز را افزایش داده و احساس بهتری به ما می‌دهند. البته در صورتی که در مصرف آنها زیاده‌روی نشود.

میزان جذب کربوهیدرات‌های ساده را کم کنید: آبنبات، نوشابه و غذاهای شیرین شده و شکردار،ممکن است در کوتاه مدت احساس خوبی به ما بدهند، اما در دراز مدت احساس بدتری در ما ایجاد می‌کنند.

مقدار مناسبی پروتئین استفاده کنید: از ماهی و گوشت سفید و غذاهایی که سرشار از پروتئین هستند، استفاده کنید. این غذاها عملکرد مغز را بالا برده و آمینواسید لازم را تامین می‌کنند، که به درمان سلول‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.

سبزیجات بیشتری بخورید: لوبیا، فلفل، آبمیوه و سبزیجات با برگ‌های سبز تیره بصورت خام و پخته، ویتامین‌ها و مواد غذایی مورد نیاز بدن را جهت مقاومت در برابر تاثیرات منفی استرس تامین می‌کند.

مقدار زیادی پتاسیم مصرف کنید: شیر کم‌چرب، غلات کامل، جوانۀ‌گندم و آجیل پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. پتاسیم یم مادۀ معدنی است که به آرامش عضلات کمک می‌کند.موز منبع خوبی از پتاسیم است.

 

ادامه دارد…