محمود کریم زاده مدرس اعتماد بنفس و توسعه ی فردی می گوید :
مغز ما انسانها برای بقا طراحی شده نه موفقیت ؛ و این ما هستیم که باید مغز خود را تنظیم کنیم و با تغییر ذهنیت و تغییر باورهای خود ،مغزمان را برای موفقیت آماده کنیم.
ما چکار می کنیم ؟
هر بار که می خواهیم کار جدیدی را شروع کنیم ، با نا امیدی می گوییم ،نه این بار هم موفق نمی شوم. این بار هم مثل دفعات پیش با رییسم به مشکل میخورم ، این بار هم در فروش اجناس دچار مشکل می شوم و بعد اتفاقی که منتظرش بودیم رُخ می دهد. شکست می خوریم.
در آغاز شروع را بطه ای با خود می گوییم ، می دانم که زیاد دوام نمی آورد مثل دفعه ی پیش. با فردی ملاقات می کنیم که خود را لایق او نمی دانیم در دل می گوییم :” من کجا و این کجا” و بعد یک روز باوری که در ذهنمان ریشه دوانده به حقیقت می پیوندد و آن آدم برای همیشه می رود.
این باور که ما بدشانسیم ، بی سوادیم ، زشتیم ، احمقیم ، دست و پا چلفتی ایم و… در ذهن ما لانه کرده و تنها کسی که می تواند در آن تغییرات اساسی انجام دهد خودمان هستیم.
چه باید کرد؟
چیزی که در آغاز به آن نیاز داریم درک تعریف عزت نفس است. عزت نفس یعنی من ارزشمندم . مهم نیست طلاق گرفته ام ، پول ندارم ،اضافه وزن دارم، زیبا نیستم ،ماشین داغونی دارم ، و و و… اینها مهم نیستند همین که احساس کنم بعنوان یک انسان ارزشمندم و می توانم با تغییر در ذهن و باورهایم تغییری در زندگی ام ایجاد کنم ،عالی ست.
گاهی عزت نفس را با اعتماد بنفس اشتباه می گیریم. اعتماد بنفس یعنی من می خواهم فلان کار را انجام دهم یا فلان هنر را یاد بگیرم. نتیجه ی کار مهم نیست ، مهم نیست که من چقدر در آن استعداد دارم و چقدر زمان می برد تا عالی شوم .همین که شروع به کاری می کنم که دوستش دارم اما می ترسیدم امتحانش کنم ، همین خوب است. نتیجه مهم نیست و با تکرار ،تمرین ،یادگیری و مداومت در آن مسلما بهتر خواهم شد.
اعتماد بنفس و عزت نفس چیزی نیست که با خواندن چند کتاب یا گوش دادن به چند فایل و یا به کار بردن یکی دو تکنیک به این مهارت ها دست یابیم.
برای داشتن اعتماد بنفس و عزت نفس هیچ میان بُری نیست. ما سالها برای بهتر شدن باید تلاش کنیم. در این مسیر طولانی ما هر روز ،هر هفته، هرماه و هرسال، به یادگیری ، تمرین و پشتکار نیاز داریم.
مطالب بیشتر:
ثبت ديدگاه