در مطلب قبل به چند نکتۀ مهم برای نویسنده شدن اشاره کردم،

و حالا ادامه ی مطلب :

۷٫ درجایی خلوت بنشینید و به یک موسیقی بی کلام گوش دهید. سراپا محو گوش دادن به موسیقی بی کلام شوید. یک دفترچه کنار دستتان بگذارید. اگر بخواهید حسی را که از گوش دادن به موسیقی به شما منتقل می شود در چند کلمه بنویسید،چه می نویسید؟ نیازی نیست جمله ی طولانی بنویسید.کلمات را کنار هم بگذارید. مثلا من یک موسیقی بی کلام در گوشی همراهم دارم که با گوش دادن به آن این کلمات در ذهنم تداعی می شوند؛

پرنده،جنگل،بوی یاس،آرامش،خیال،شگفت انگیز… هر چه کلمات بیشتری بنویسید بهتر است؛سپس متنی با همین کلمات بنویسید.

۸٫جمله ای را ازیک کتاب انتخاب کنید و یک صفحه راجع به آن بنویسید. می توانید از زاویه ای متفاوت ازدید نویسنده ی کتاب به تحلیل و بررسی آن جمله بپردازید. عقاید و احساس تان را راجع به آن جمله بنویسید.

۹٫پیش تر درباره ی سحر خیزی مطالبی را در سایت گذاشته بودم. سعی کنید صبح خیلی زود  از خواب بیدار شوید و نیم ساعت بی وقفه بنویسید. به محض بیدار شدن دفتر و قلم را در دست گرفته و شروع به نوشتن کنید.به هیچ وجه سراغ گوشی همراهتان نروید. اگر خواب آلود هستید و نمی دانید سر صبحی چه بنویسید از تاریخ همان روز و ساعت بیدارشدنتان شروع کنید. بنویسید که امروز باید چه کارهایی انجام دهید،کجا بروید،چه کسی را ملاقات کنید .برای ناهار چه برنامه ای دارید.دغدغه ها ،دلخوشی ها، گرفتاری ها و… هرچه به ذهن تان می رسد بنویسید.

جولیا کامرون در کتاب راه هنرمند نوشتن صفحات صبحگاهی را موثر ترین راه برای تبدیل شدن به یک نویسنده ی حرفه ای می داند.او روزی سه صفحه تمرین آزاد نویسی را توصیه می کند.درباره ی هرچیزی که دلتان می خواهد بنویسید.

 

۱۰٫در مکان های عمومی مثل درمانگاه،مترو ،ایستگاه اتوبوس ،بازار و… میتوانید سوژه های خوبی برای نوشتن پیدا کنید.”یکی از دوستانم در دفتر یادداشت های روزانه اش مطالب طنز از ماجراهای مترو می نویسد. او هر روز برای رفتن سر کار سوار مترو می شود و یک دفتر پُر از مطالب طنز نوشته است”.

۱۱٫ شاهین کلانتری می گوید:”نوشته،در حین نوشتن شکل می گیرد”. با استناد به این جمله می توانم بگویم بهترین روش برای شکار ایده ها و یافتن سوژه ها اینست که شروع کنیم و از دلِ نوشتن ایده های طلایی کشف کنیم  برای شروع منتظر شرایطی خاص نباشیم .در نوشتن صبوری معنا ندارد.منتظر نمانید.برای نوشتن نباید هیچ زمانی را از دست بدهید. تنبلی نکنید.با اشتیاق برای نوشتن عجله کنید.

۱۲٫با رساندن خوراک خوب به ذهن نوشته های تان پُر مغز و رساترخواهند بود. محال است کسی مطالعه نداشته باشد و بتواند خوب بنویسد. ورودی های ذهن باید پُر مایه باشند تا آنچه که از ذهن خارج می شود موثر ومفید باشند.

۱۳٫شما هر کاری که انجام میدهید و هرچه قدر در نوشتن پیشرفت کنید باز هم کسی یا کسانی پیدا خواهند شد که مطالب شما را نپسندند.اگر خودتان از کارتان لذت می برید و با عشق و اشتیاق می نویسید ،پنبه ها را در گوشتان فرو کنید و ادامه دهید. هر روز بخوانید و هر روز بنویسید.

۱۴٫در بالا گفتم برای نوشتن عجله کنید. و در اینجا می گویم برای ویرایش و انتشار صبور باشید. وقتی تصمیم می گیرید متنی را منتشر کنید ،چند بار آن را بخوانید بر روی کلمات و جملات بیندیشید. اگر در معنی کلمه ای شک دارید با سرچ کردن ،معنی دقیق و درست آن را پیدا کنید . گاهی در متنی بهتر است از مترادف بعضی کلمات استفاده کنید.گاهی مجبور می شوید مطلب تان را بیش از ده بار بخوانید و چندین بار ویرایش کنید. صبور باشید.

۱۵٫از بازخوردها نترسید. در این دنیا میلیاردها آدم با میلیاردها طرز فکر زندگی می کنند. اگر چندنفر مطالب شما را نپسندیدند دلیلی ندارد فکر کنید مطالب تان خوب و جالب نیستند. حتی اگر یک نفر نوشته های شما را بپسندد یعنی شما در مسیر رو به جلو قرار دارید. مطالعات تان را در زمینه های مختلف گسترش دهید و به نوشتن ادامه دهید. تلاش ،پشتکار و مداومت در هر کاری شما را به سوی موفقیت هدایت می کند. موفق باشید.

نکات بالا تجربیات اندک من درباره ی نوشتن است. کامل نیست اما برای من موثر و مفید بوده است. بی شک خواندن اثر های شگفتِ نویسند گانِ بزرگ کمک شایانی به رشد و بالندگی همه ی ما خواهند کرد.

 

مطالب بیشتر:  

چند نکته برای نوشتن داستان کوتاه

چگونه برای داستانم شخصیت های جالب خلق کنم؟

داستان های کوتاه

تنها راه نویسنده شدن همین است