در روابط و تعاملاتی که بین افراد وجود دارد اغلب فکر میکنیم هر چه بیشتر حرف بزنیم و برای هر حرفی جواب و نظری بدهیم دیگران ما را فردی پر از علم و اطلاع میبینند و از این بابت حس خوبی نصیبمان میشود.
خیلی بهتر است که بیشتر گوش کنیم و به موقع و به جا حرف بزنیم. اکثر افراد بدون اینکه به حرف طرف مقابل گوش بدهند منتظر میمانند که نوبتشان شود و حرفهایی را که در ذهن مرور کردهاند بگویند؛ بدون اینکه به حرف طرف مقابل خوب گوش کرده باشند و آن را درک کرده باشند!
اغلب افراد فقط حرفشان را میزنند که چیزی گفته باشند و اصلا برایشان مهم نیست که دیگران از حرف آنها چه برداشتی میکنند؟ با حرفش چه حسی را به طرف مقابلش القا میکند و چه ذهنیتی برای او میسازد؟
آدمها فقط به فکر خالی کردن زبالههای ذهن خود هستند و اصلا به نتیجه فکر نمیکنند.
بهترین روش برای شنوندهی خوب بودن اینست که از قبل هر چه در ذهن خود برنامهریزی کردید که چه بگویید و چه نگویید را دور بریزید.
ذهنتان را کاملا خالی کنید و تنها به حرفهای طرف مقابل، احساس او ، ذهنیت او و لحن او دقت کنید و براساس آنچه از حرفهایش درک میکنید، پاسخ دهید.
اگر پاسخ او را بر اساس جوابهایی که از قبل در ذهنتان آماده کرده بودید، بدهید نشان دادهاید که اصلا به حرفهای او توجهی نداشته و احساس او را درک نکردهاید و تنها حرف خودتان را میزنید. فردی که بیمنطق و بیاحساس باشد به تدریج اطرافش خالی شده و تنها میشود.
مهارت گوشدادن و سنجیده حرفزدن برای داشتن روابط عالی و طولانی مدت ضروریست.
ثبت ديدگاه