وقتی تصمیم میگیریم ایده‌هایمان را در فضای وب منتشر کنیم، با اینکار خود را به چالش می‌کشیم. مخاطب کارهای ما را می‌خواند و می‌بیند، بازخورد می‌دهد، انتقاد می‌کند و گاهی پیشنهاد می‌دهد.

آیا شنونده و پذیرای انتقاد هستی؟

۱٫ شنوندۀ خوبی باشید.

تمرین کنید که با تمرکز و دقیق به انتقاد گوش دهید. اگر ابهامی در حرف‌های شخص منتقد بود با چند پرسش ابهام را برطرف کنید.

۲٫ در پاسخ عجله نکنید. اطلاعاتی جمع‌آوری کنید و دربارۀ انتقادی که به شما شده با دو سه نفر دیگر که نظرات متفاوتی دارند مشورت کنید.

۳٫ چه چیزی برایتان مهم است. حفظ را بطه یا اصرار و پافشاری بر روی نظر خودتان.

۴٫ اگر فکر می‌کنید کارتان حتما درست است، نیازی به اصرار ندارید. فقط شنونده باشید و تشکر کنید.

۵٫ به نقاط قوت کار خود هم اشاره کنید. بدون شک کارهای شما نقاط مثبت و قوتی هم دارد، آنها را در اولویت گذاشته و بعد دربارۀ نقاط ضعیف کارتان گفتگو کنید.

۶٫ اگر گرفتاری و مشغله‌هایی دارید یا ذهن‌تان درگیر کارهای مختلفی است، به انتقاد توجه نکنید. وقتی از درگیرهای فکری و مشغله‌ها آزاد شدید سپس دربارۀ انتقاد چاره‌ای بیندیشید.

۷٫ انتقادات را زیاد جدی نگیرید. در این دنیا میلیاردها انسان هستند، اگر چند نفر به شما انتقاد کردند، دلیلی نمیشود که همۀ آدمها نظر مشابه آنها داشته باشند.

۸٫ شخص منتقد را درک کنید. شما نمی‌دانید در چه وضعیت یا شرایطی بوده، و چرا به شما انتقاد کرده است.

۹٫ با شنیدن انتقاد سریع به فکر تلافی نباشید. وقتی او از شما انتقاد کرد و شما هم سریع از او انتقاد کنید، این تصور پیش می‌آید که در کودکی خود مانده‌اید.

۱۰٫ و در آخر هیچ‌وقت و از هیچکسی انتقاد نکنید. اگر چیزی را نمی‌پسندید، نظر ندهید. اگر از شما نظری خواستند در ابتدا به نقاط قوت و عالی فرد یا کارش اشاره کنید و بعد انتقاد خود را بیان کنید.

 

مطالب بیشتر:

چقدر انتقاد پذیر هستی ؟(انتقادکردن بله یا خیر؟)

نظر شما راجع به انتقاد چیست؟|دوام یک رابطه‌ی دوستانه 

گاهی به باورهایت شک کن!