درباره‌ی تغییر زیاد نوشته‌ام. این جمله که تغییر آسان نیست را بیش از دهها مرتبه در مطالب مختلف آورده‌ام. اما امروز می خواهم جمله ام را اصلاح کنم. تغییر در برخی موارد برای بعضی افراد سخت نیست.

افراد زیادی را می‌بینیم که با تغییری در سبک زندگی‌شان به موفقیت‌هایی رسیده‌اند. مثلا، افرادی که ورزش و رژیم غذایی را بطور منظم ادامه داده و به تناسب اندام رسیده‌اند.

افرادی که با اجرای یک برنامه بطور منظم و مداوم در یک یا چند دوره به نتایج خوبی رسیده‌اند.این موارد با کمی سخت کوشی و نظم بتدریج به دست می‌آید.اینها عادتهایی مبتنی برنتیجه است،عادتهایی هم هستند که مبتنی بر هویت ماست.

عادتهای مبتنی بر هویت بهترین انتخاب برای تغییر مثبت است.در این رویکرد کار خود را با تمرکز بر روی شخصیتی که دوست داریم در آینده داشته باشیم آغاز می‌کنیم.

در عادتهای مبتنی بر نتیجه تمرکز ما بر روی چیزهایی قرار میگیرد که خواهان رسیدن به آن هستیم. در عادتهای مبتنی بر هویت بر روی شخصیتی که دوست داریم در آینده داشته باشیم تمرکز می‌کنیم.

بنظر من تمرکز و کار بر روی خود دشوار است ما در این مسیر زمان و انرژی زیادی صرف میکنیم تا عادتهایی در خود به وجود آورده و تثبیت کنیم و به شخصیتی دست یابیم که خواهان آن هستیم.(ساختن خود)

ما رفتارها و عادت هایمان را از محیط و خانواده کسب می‌کنیم. گاهی با افرادی برخورد داریم که به هیچ شکلی نمیتوانیم دلیل و انگیزه‌ی پشت رفتارشان را بفهمیم و درک کنیم و ممکن است با آنها دچار مشکل شویم .نمونه‌ی آشکار این تعارض‌ها را در شبکه‌های اجتماعی میتوان دید.

مثلا ، پیش‌تر وقتی میدیدم یکنفر کامنتی در اینستاگرام میگذارد و با موجی از نفرت و ناسزا و فحش طرف میشود با خودم میگفتم؛این آدم میداند که در این پیج و در میان این کامنت‌ها ،احتمال گرفتن کامنت مخالف زیاد است ،پس چرا کامنت میگذارد و عجیب تر اینکه کامنتش را پس از گرفتن بیش از صد پاسخ فحش و ناسزا پاک نمی‌کند. مگر این آدم غرور و عزت نفس ندارد؟!

همه چیز به نوع تربیت ما، خانواده و محیط ما بستگی دارد. میلیاردها آدم سراسر این دنیا با طرز فکر و تربیت و عادتهای مختلف زندگی میکنند،چیزی که از نظر من توهین به حساب می‌آید ،از نظر شخص دیگری یک گفتگوی عادیست که ممکن است هر روز با این مدل حرف زدن سر وکار داشته باشد؛ برای همین اگر هر کسی با او به این شیوه حرف بزند به نظر او اصلا عجیب نیست.  وقتی در مورد افراد، کلمه‌ی باشخصیت یا بی شخصیت را به کار می‌بریم ،دقیقا اشاره به عادتهای مبتنی بر هویت داریم.یعنی کسی که بر روی شخصیت خود تمرکز می‌کند و با ایجاد عادتها و تغییراتی در زندگی خود به شخصیت دلخواهش دست می‌یاید.

فردی که بر روی شخصیت خود کار میکند و خواهان تغییرات مثبت و رو به رشد در شخصیتش است ؛از کسی که خود را در معرض توهین و تحقیر قرار میدهد،دوری می‌کند.اینها عادتهایی مبتنی بر هویت هستند.در واقع وجه تمایز افراد از اینجا مشخص میشود. خیلی‌ها در عادتهای مبتنی بر نتیجه موفق عمل میکنند،اما افراد بسیار کمی هستند که عادتهای مبتنی بر هویت را انتخاب میکنند. و در اینجا باز هم به جمله‌ی اول این مطلب بر میگردم. تغییر شخصیت آسان نیست و کسی که تغییر در شخصیتش را انتخاب میکند و آن را به سر انجام می‌رساند،فاتح واقعی‌ست.

 

مطالب بیشتر:

عوامل بهره وری|راهِ موفقیت 

برنامه ریزی و دستیابی به اهداف 

حق به جانب‌ها چگونه‌اند|هنر ظریف رهایی از دغدغه‌ها